Tungt släp

Det är lätt att ta tungt

Kursens upplägg

  • En gemensam teorilektion för BE/B96 - 1,5 timma.
  • BE - Körning på manöverbana, genomgång av säkerhetskontroll och funktionsbeskrivningar
  • BE - Teoriprov
  • BE - Körning på manöverbana, genrep av   säkerhetskontroll/funktionsbeskrivningar samt övningskörning i stads/och landsvägsmiljö
  • B96 Körlektion, genomgång av säkerhetskontroll
  • Förarprov

Priser

Coronainformation

Vi har genomfört flera åtgärder för att minska smittspridningen. En av förändringarna är att vi har utbildningen på distans. På körlektionen sitter endast en elev i taget med trafikläraren i bilen. Manöverbana och säkerhetskontroll görs i grupp.

Vad är ett tungt släp?

Räkna ut hur tungt släp din bil får dra!

B-behörighet ger rätt att dra ett lätt släpfordon som väger högst 750 kg i totalvikt, men även tyngre släp än 750 kg totalvikt (till exempel 1 500 kg), förutsatt att dragfordonets och släpvagnens sammanlagda totalvikter inte överstiger 3 500 kg.

Utökad B-behörighet gör det möjligt att köra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt är högst 4 250 kg.

BE - behörighet ger dig möjlighet att dra släp med en totalvikt upp till 3 500 kg.

Det är viktigt att komma ihåg att bilens maximala släpvagnsvikt också gäller som begränsning. Med det menas de tekniska förutsättningar som din bil har, till exempel bilens dragkula.

Utbildning erbjuds även på plats hos företag.

 

tungtslap_ingelas

Har du tröttnat på att inte kunna kombinera bil och släp som du vill så är det dax att ta utökad behörighet B -B96 eller ett BE-körkort.
Får du köra ditt ekipage kolla i släpvagnskalylatorn